Ellba Nekretnine Vam predstavljaju

STAMBENI KOMPLEKS GLAVICA

MAKARSKA

Naselje Glavica kao urbanističko i arhitektonsko rješenje “zelene gradnje“ bit će ogledan primjer  pozitivnog pristupa gradnji i urbanizaciji gradskih površina u privatnom vlasništvu.

Započeta je izgradnja prvih stambenih zgrada u budućem naselju “Glavica“ nedaleko centra grada Makarska. Planirano naselje je na fantastičnoj lokaciji, u neposrednoj blizini vrtića, Osnovne škole u centru grada Makarska, svih potrebnih sadržaja koji su idealni za početak obiteljskog života, a istovremeno to naselje budućim Kupcima nudi urbani stil življenja u mirnom okruženju sa panoramskim pogledom na more i otoke.

Sukladno važećim prostornim planovima i odlukama, 2012. godine donesen je i detaljni plan “urbanistički plan uređenja naselja Glavica“ koji je obuhvatio površinu od 37.000 m². Tim planom na prostoru Glavice predviđene su dvije prometnice. Sjeverna prometnica s izlazom na magistralu koja je od značajnog interesa za prometnu protočnost grada i druga prometnica koja je planirana po sredini predmetne parcele i koja bi u prvom redu služila za promet u budućem naselju Glavica.

U sklopu rješenja UPU za prostor Glavice na jednoj od parcela predviđena je gradnja objekta hotelsko – turističke namijene u svrhu zdravstvenog turizma, odnosno poliklinike sa hotelskim smještajnim kapacitetom. Gradnjom navedene poliklinike bi se dobio višefunkcionalan prostor pogodan bolesnicima, grad Makarska će biti bogatija za  nove sadržaje, otvorila bi se nova radna mjesta, ostvarivao bi se prihod od kojeg bi profitirala šira zajednica.

U listopadu 2019 godine, vlasnici građevinskih parcela površine 13.700 m², zatražili su građevinske dozvole za izgradnju 3 zgrade i lokacijske dozvole za dvije parcele, te za spomenutu prometnicu, a sve sukladno zakonu i važećim prostornim planovima.

Grad Makarska pokrenuo je postupak ishođenja lokacijske dozvole za sjevernu prometnicu s izlazom na magistralu te je taj postupak također u tijeku.

Prema traženim građevinskim dozvolama za taj dio Glavice pod objektima će biti oko 30% površine svih parcela, pod zelenilom i pješačkim stazama je 40% površine svih parcela, a  pod prometnicama i vanjskim parkinzima oko 30% površine svih parcela. Količina zemljišta pod zelenilom u ukupnoj površini zemljišta predstavlja iskorak u dosadašnjoj praksi.

Predmetno zemljište je bilo potpuno zapušteno, a prema planovima vlasnika i projektima izgradnje u novoizgrađenom naselju biti će veliki dio uređene zelene površine sa javnim pristupom.

Tvrtka PROJEKT HEMERA d.o.o. s iskopima i radom počela je početkom veljače 2020. godine, obzirom da je ishođena prva građevinska dozvola. U planu je graditi zgradu po zgradu. Izgradnja prve stambene zgrade “Adria“ je već završena. 

Urbanizacijom ovoga područja prema donesenim prostornim planovima  omogućiti će se izgradnja planirane prometnice po sjevernom obodu zemljišta što predstavlja javni interes i opće dobro jer će izgradnja te prometnice imati veliki značaj za protočnost prometa u gradu, a samim time i bolje kvalitete življenja.

Urbanističko i arhitektonsko rješenje tkz. “zelene gradnje“ naselja Glavica  odnosno njegova provedba oplemeniti će taj predio grada, a zajedno s velikom površinom uređenog zelenila, uređenim pješačkim stazama i gradnjom sjeverne prometnice s izlazom na magistralu, kao i  južne prometnice (o trošku investitora), te gradnje objekata zdravstvenog turizma sukladno je u dobrom dijelu javnom i općem dobru, a ne samo interesima vlasnika i investitora. 

Naselje Glavica imati će 5 stambenih zgrada, svaka zgrada imat će 40 stambenih jedinica sa svojim parkinzima i garažnim mjestima u podrumu zgrada. 

Galerija slika

error: Onemogućeno preuzimanje sadržaja!